tisdag 30 september 2008

Brynäs bäst i Sverige just nu

Tror inte någon brynäsare inte riktigt kan tro det. Brynäs etta i Elitserien??

Jodå, 14 poäng efter 6 matcher är otroligt bra. Det är dubbelt så mycket poäng än vad fjolårets SM-vinnare HV71 har just nu :D

Hoppas de fortsätter så här. Krigar sig till poängen varje match. Då kan jag faktiskt öppna plånboken och gå på fler hemmamatcher. Är ju så jäkla dyrt, minst 200:- för en sittplats, och spelar BIF dåligt så är det ju helt bortkastade pengar :P

Heja Brynäs!

lördag 27 september 2008

R.I.P. Paul Newman

Paul Newman blev 83 år gammal. Han dog i fredags i sitt hem av cancer.



83år gammal, hade han hunnit bli så mycket? Man föreställer sig fortfarande honom som ca 40-45 år eftersom man mest minns filmerna från den tiden.

Vem minns inte filmera:

Butch Cassidy and the Sundance Kid
Fifflaren (The Hustler)
Rebell i bojor (Cool Hand Luke)
Blåsningen (The Sting)
Skyskrapan brinner (The Towering Inferno)
och självklart
Slagskott! :)


Rest in Peace Paul!

onsdag 24 september 2008

Efterlängtat paket på väg

Just nu ligger mitt paket på postsorteringen i Göteborg.
Så om jag har riktigt tur så kan jag hämta ut det under torsdagen, hoppas! Annars får det bli på fredag.

Det är nämligen spelet Rock band till Nintendo Wii som släpps nu i dagarna.
Det är hela rockband-paketet jag köpt, det gick inte att utesluta vissa instrument/mic.

Jag har testat på trummorna under en låt hemma hos Brännlund. Kul med lite variation nu när man har tröttnat på Guitarhero3 och dess låtar.
Synd att man inte kan köpa nya låtar till Wii.

Här ser ni iaf trummorna till Wii


Uppdaterat:
Rock Band kom på torsdagen. Jag har hunnit trummat lite, testat micen lite och spelat gitarr. Trummor är lite svårt, men grymt kull. Gitarren känns lättare att använda än de till Guitar hero.

söndag 21 september 2008

Bröllopsklockor klämtade...

..och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

Jag önskar er alla lycka i världen Ellinor och Daniel.




Fler foton här: http://www.leffeboy.com/bilder/dirsys/showtn.php?0=Br%F6llop%202008

lördag 20 september 2008

Lördag, bröllop och Bodil

Här har Camilla lagt ut en del bilder från Ellies möhippa. Det blev visst lite kul på stan för tjejerna :)


Både Danne och Ellinor har haft det svårt att sova denna vecka. Förmodligen otroligt nervösa. De har sett ut som hamstrar på jobbet. Virriga och yrare än Klasse. Som tur är så hade Ellie en bra bit kvar till att bli lika förvirrad som Blixten var under veckan :/

Om 1½-2 timmar kommer min skjuts, Katta plockar upp Nicke och mig innan vi åker mot Hedesunda kyrka.
Det kommer bli kul. Mer om bröllopet imorgon kanske.

Film och en viss recensent


Igår hade Tropical Thunder premiär på bio, filmen med Black Jack, Robert Downey Jr. och Ben Stiller.
Jag har väntat på den äntligen ska komma, verkar riktigt bra.

Men...läser i morgonens Arbetarbladet att den fick en 2:a i betyg. Hm, tänkte jag. Det kan inte vara nån annan än Bodil Juggas som betygsatt filmen, så jag tittade längre ner på signaturen, och jovisst, där stod hennes namn.

Sveriges tråkigaste människa?!

Hon har satt många många biobetyg i AB. Och de flesta filmer som faktiskt är bra och underhållande (underhållande är nyckelordet för att en film ska vara sevärd) brukar hon ge väldigt dåliga betyg till.
Det är inte bara jag som reagerar på hennes katastrofala betyg. Alla jag pratat med förstår direkt varför en film fått lågt betyg när man nämner Bodils namn.

Bodil är en kulturmänniska. Hon ska betygsätta tråkiga kulturella filmer som ska handla om.... ja, sånt som hon förmodligen tycker är intressant. Antika saker och stenar?
Addera 2 till hennes betyg så får du rätt betyg, ungefär.

Strömvallens gamla läktare och en viss person

Hon vill även att vi behåller Strömvallens läktare och bygger Nya Strömvallen nån annanstans. Det är en gammal läktare som kanske är fin att se på, men inte bra att se ifrån.

Det bästa alternativet är väl att flytta hela åbäket till Gunder Hägg-stadion och bygga det nya där de planerat det. Tycker kulturnissarna att Sätrahöjden är ett bra ställe för Nya Strömvallen så ska de väl inte klaga om de själva måste åka ändå dit för att titta på gamla läktaren.


Ska göra mig klar nu för the wedding. Ciao!

söndag 14 september 2008

Dannes svensexa

Idag gör det mest ont i låren. Man har fått använda benmusklerna på sätt man vanligtvis inte använder dem. Att stå på huk bakom ett litet plank och försöka hålla sig vid liv samtidigt som man måste försöka slå ut fienden är riktigt kul, en kick och är riktigt jobbigt (om man nu inte är en camper som sitter skyddad på ett o samma ställe hela tiden, som vissa gjorde :P) ´


Jag börjar från början :
*OBS! Lång text* :)

Vi skulle träffas nere på busstorget i Gävle. När jag kom cyklandes dit precis innan kl 9 så var det tomt där, bara taxibilar och en Saab. Dock så klev Markus ut ur Saaben och vi hälsade på varann.
De flesta i grabbgänget har man inte träffat innan. Sen dök de upp en efter en. Nio killar på busstorget, två till skulle ansluta senare. Vi fick höra att några hade kommit med återbud, nån var sjuk och andra ursäkter. Synd för dem då de missade en grymt rolig dag.

I två bilar körde vi upp till Södra Bomhus där Steven mötte upp oss på ICA plus-parkeringen. Vi gick in i affärn o köpte frukost åt Danne och sen gick vi mot deras radhus med cd-spelaren igång. Hey Macarena!

Kollade först om Elli var vaken och det var hon, och även lille söte Thor som undrade varför tio stora karlar kliver in och smyger upp för trappen :)

Utanför sovande Daniels sovrum satte vi igång Hey Macarena! och klev in. Det var mörkt där inne och Danne kunde inte se vilka vi var.
-"Vilka är det som är här??"

Danne fick sin snygga utstyrsel han skulle ha på sig hela dagen, en röd tight cheerleader-dräkt som Peter fått sy om på morgonen då de märkt att den var för liten.


Utan att Danne visste vår slutdestination och vad vi skulle göra under dagen så gick vi mot bilarna och åkte sen iväg.
I två bilar, med 10 karlar, 4 flak öl, musik, en nyvaken cheerleader med pompoms och en väldigt god stämning åkte iväg västerut, mot Borlänge.

Danne fick sina funderingar när man nämnde "Det är kallt på 3000 meters höjd" och fallskärmar. Hemlighetsmakeriet var i full gång.

Vi stannade till i Hofors där det fick bli dagens första rondell-dans för Danne.


Vi kom fram till Borlänge och ICE kl 12. Danne visste inte ännu inte vad han skulle få göra. Dannes kompis från Uppsala kom också dit.

Nu var vi 11 pers. Vi började med Paintball.
De flesta av oss hade inte spelat det tidigare, så det var en ny rolig upplevelse för oss. Vi delades upp i Camo-laget och Blårockarna.


Det är absolut roligaste jag gjort i mitt liv. Att springa flåsande mellan de olika skydden och skrika av smärta när man blir träffad är faktiskt roligt :)

Det gick inte att sikta då färgkulorna flög i olika banor hela tiden, men det gjorde också att man fick in turliga träffar ibland.

Paintball-höjdpunkt 1:
Det är när jag ser Danne under beskjutning springa och slänga sig i skydd bakom ett plank. Planket föll ner på marken och Danne tänkte "Skit också" och la sig platt på marken och försökte krypa iväg. Minns dock inte nu om han "överlevde" eller inte.

Paintball-höjdpunkt 2:
Danne utsågs lite på skoj till den sämste av oss. Vi såg honom alltid i varje omgång vandra längst kanten mot utgången med uppsträckta armar. Han dog rätt snabbt och ofta :)

Paintball-höjdpunkt 3:
Danne fick flest träffar på sig då vi i sista omgången körde Alla vs. Daniel. Han gav upp efter några sekunder och slängde sig skrikande på marken efter att ha blivit bombarderad av färgkulor. Och såklart blev han beskjuten även där :D
Fyfan va ont det måste ha gjort!

Här ser ni Dannes ömmande blåmärken:


Dannes lag Blårockarna vann paintballfighten till slut.

Så nu fick vi gå inomhus för nästa aktivitet: Lasergame
Det var också riktigt kul och svettigt. Dannes lag vann även denna gren, han själv totalägde i första omgången då han campade rätt mycket på samma ställe längst upp på en ramp till andra våningen. Inte konstigt då :)

Fick se en del roliga vurpor, bl.a Jocke som sprang nedför en ramp och ramlade framåt mot väggen längst ner. Kablaam lät det.

Vi konstaterade nog alla att det var frustrerande att även om man sköt 10 skott på en motståndares mag- eller ryggplatta så fick man inte död på honom. Motståndaren sköt 1 skott och så var man död. :P

Efter det fick vi hålla till på spelavdelningen. Spela bilspel, Guitar Hero 2 och sumo(kyckling)-brottning. Tror Danne faktiskt blev o besegrad i den grenen, han fick möta många som ville få honom på fall, men tror ingen lyckades.

Efter ett bra tag med dessa grejer så var det äntligen dags för tacobuffén. Vi satt o njöt av maten ett tag tills vi var övermätta. Så gott att man inte kan sluta :)


Dags för relax. Massage-pool med jetstrålar och bastu. Tror vi läste av att det var över 73 grader i bastun. Lite för varmt. Men poolen va grymt skön. 40 grader i vattnet och jetstrålar som masserade ryggen. Vi ville inte kliva ur, men måste ju så att alla få sitta där i ett tag.
Det där behövde vi efter att ha kämpat hårt i paintball och lasergame.

Efter det så var det dags för hemfärden. Måste rekommendera ICE (http://www.iceborlange.se) som vi hade bokat detta hos. Perfekt för svensexor och teambuilding.

På hemvägen fick vi i Stevens bil uthärda gasutsläpp från ... (vad hette han nu igen?). Det luktade inte blommor precis. :)
Hörde att det vara likadant i andra bilen. En bieffekt av tacobuffén, hehe.


Vi stannade till i Falun för den andra rondelldansen och även en dans inne på ett folktomt Hemköp.



I Gävle blev det en rondelldans vid Max på norr innan vi parkerade bilarna och gick till Stortorget där han fick utföra sina uppdrag. Bl.a skulle han dribbla bort förbigående med en fotboll och trixa fram o tillbaka med en främling. :)
Ett av uppdragen fegade han ur. Jaja, han gjorde ju allt annat och lite mer, helt nykter!! Så det var väl godkänt :)

Vi drog till Lucky bar där en massa gamlingar fick se honom dansa till Macarena-låten igen. Och han fick dessutom sällskap på dansgolvet av 2 äldre damer som var grymt kåta på honom. Slå till mig om jag nånsin föreslår att vi går till Lucky bar.

Usch.

Sen blev det till slut Munken där vi beställde mat och dryck. Då var klockan säkert 21:30. Vi satt o åt mat, tittade på fotboll och pratade innan jag och Fredde gick tillbaka till Connys bil på andra sidan stan för att hämta våra väskor och Freddes hemnycklar.

Jag var hemma runt kl 23. Varit igång i 14 timmar. Tror de flesta av oss vaknade med värkande ben i morse och tog oss upp ur sängen med gubbstön.

Tack ni som fixade hela svensexan. Det var riktigt roligt!

Nästa vecka....bröllop

tisdag 9 september 2008

Månadens låttips [video]

Machinae Supremacy är ett Luleå-band som jag fastnade för för många år sen då de släppte en massa låtar gratis på nätet på deras hemsida.
De spelar en musiktyp som man kallar för SID-metal. En slags blandning av melodisk hårdrock och musik från tv-spel. SID = ljudenheten i gamla Commodore 64-datorer.

De blev väldigt stora internationellt bland SID-fans och fick nog en hel del oinvigda(bl.a mig) att börja digga den typen av musik. Och när de släppte sitt första album 2004 så hade de ju redan en stor skara fans.

Jag köper typ aldrig musikskivor ska jag erkänna, men jag har faktiskt två av MaSu's tre släppta album.
Den senaste, Overworld, är mer rockig och lite mindre SID:ig, rockar på bra. Jag tycker Overworld-albumet är den bästa hittills.

Här är en låten "Gimme more (SID)" som är en cover på Britney Spears singel från 2007. Låten finns på Overworld-albumet. Visst är den bättre än Britneys version som kan höras här?


måndag 8 september 2008

När all energi i kroppen är borta [video]

Läskigt hur folk utsätter sig för sånt här. I Iron man-tävlingar. Tajt målgång! :)

fredag 5 september 2008

Våra pin-koder är stulna! [länk]

Shit alltså!
Nån snubbe har hittat alla våra pin-koder vi har till våra bankkort och mobiltelefoner och lagt ut dem nätet.

Kolla själv, din kod finns garanterat där också. Fattar inte hur de fick ta i den.

Klicka här!