måndag 17 januari 2011

Snart kommer nomineringarna...

...för Oscarsgalan 2011.
Kan inte vänta längre!
Den 25 Januari.
Kl. 14:30 svensk tid (tror jag).

Det blir intressant att se vilka filmer som röstats fram av "akademins" medlemmar.

Jag sitter just nu och småtittar på Golden Globe Awards. Man kan kanske ana vilka filmer som är favoriter till oscarsstatyerna.

Natalie Portman vann precis priset för bästa kvinnliga huvudroll i film. Hon har gjort många filmer det senaste året och den hon fick pris för nu var "Black Swan". Se den! Den är bra.

Kan inte vänta längre!
Den 25 Januari.
Jag vill veta vilka filmer jag måste försöka se. Jag tror jag har sett en hel del av de som kommer nomineras, men man vet ju aldrig.
En film jag hoppas bli nominerad är såklart "My name is Khan". Se den! Den är superbra.

Kan inte vänta längre! :)

---------

Ett av mina små mål i livet är att se alla filmer på imdb's Top250-lista. Jag är uppe i strax över 140 sedda filmer hittills. Men det har gått segt senaste tiden då många nya filmer har kommit som jag velat se.

Kul fakta för oss stolta filmsvenskar; Som ni kanske vet så gjordes det en amerikansk remake av svenska filmen "Låt den rätte komma in". Deras version heter "Let me in". Den har visats på en massa filmfestivaler och så. Tittar man på imbd.com så har den nya filmen sämre betyg än den svenska.
Man ska väl inte vara överraskad, originalen brukar i 9 av 10 fall vara bäst. Det är kul iallafall att Hollywood inte kan överglänsa svensk film.
Hoppas dock att Millenium-triologin som Hollywood håller på att "remake:a" inte blir slaktade. Utan blir lika bra som originalen.

--------

Kan inte vänta längre!
25 Januari -> nomineringarna släpps
27 Februari -> Oscarsgalan

2 kommentarer:

Johanna sa...

Kanske dags att planera in lite filmkvällar snart då?

Leffe sa...

Självklart :)