tisdag 1 maj 2012

BF3 fryser hela datorn efter 10+ minuter? Lösning!

Om din dator fryser och ljudet bara låter "brrrrr" efter ett tags spelande, och varken Alt-Ctrl-Del eller
Alt+Tab funkar och du måste dra ur sladden eller liknande för att starta om datorn så är detta kanske lösningen för dig!
Jag hittade lösningen på en blogg och översatte med google translate(kan se lite konstigt ut ibland i texten nedan). Källa där du hittar lösningen på engelska: The cost of solitude

Hoppas detta kan hjälpa dig.
---------------

Jag har haft det här problemet ända sedan Battlefield 3 kom ut (november 2011). BF3 har fått stå i hyllan på grund av detta. Men nyligen har jag stött på samma problem när du spelar America's Army 3 så jag visste att jag var bara tvungen att ta itu med det en gång för alla.
Vad som händer är detta:
10 + minuter eller så in i spelet, datorn låser sig och kompletteras med en "brrrrrrrrrrrrrr"-ljud. Du måste göra en hård omstart varje gång, eftersom tangentbordet och musen slutar funka. Alt-Tab eller Ctrl-Alt-Del funkar inte heller.

Efter många lock-ups tänkte jag såhär:

  • Det händer bara i multiplayer.
  • Det händer bara på Punkbuster-aktiverade servrar.
Om du har samma problem, då har du tur! Jag tror att jag har fixat problemet och här nedan ser du hur.

Chansen finns att du förmodligen har redan hört om några 'fixar' på forum och flera misstankar om exakt vad som orsakar problemet. Det är INTE nåt som orsakas av ett visst oförenligt Realtek-ljudkort. Det är inte heller på grund av felaktiga installation av Punkbuster och det fixas inte heller genom att manuellt installera PB. Eller pga ett överhettat grafikkort eller en oförenlig tredje part överklockning programvara. De är inte de verkliga syndarna.
Så.. Jag ska göra en vild gissning att ditt operativsystem är Windows 7, eller hur? Är det piratkopia? Om ja, då är det kanske orsaken till detta problem. Din oäkta Windows 7 är i konflikt med Punkbuster.

Det visade sig att den mest populära piratkopiorna av Windows 7 använder ett hack som kallas "RemoveWAT" som tar bort Windows Activation Technologies (WAT) från din dator, ett program som är ansvarigt att kontrollera om din kopia av Windows 7 är legit via Microsofts servrar.

RemoveWAT, specifikt, är just det som gör att Punkbuster att frysa din dator. Det visade sig att Punkbuster förlänger sitt punk-busting långt utöver spel. (Pun intended). ^ _ ^

Goda nyheter är att det finns en lösning.
Lösningen är att ersätta RemoveWAT med Daz's Windows Loader, ett hack som förblir oupptäckt av Punkbusters radar. Det finns även andra loaders som kan funka. Testa på. 
1. Det första steget är att återställa WAT ​​på datorn genom att köra ett program som heter WAT Fix. Genom att göra så kommer den automatiskt avinstallera RemoveWAT (och andra liknande program) och kommer att starta om datorn efter att ha avslutats. Ladda hem WAT Fix här.

2. Nästa steg är att installera Daz Windows-Loader (v2.1.7 när detta skrivs). Starta om datorn igen. Hämta det på t.ex piratebay.
3.Sen ska du validera ditt exemplar av Windows 7 genom att gå till www.microsoft.com/genuine/validate/ med Internet Explorer. Det var allt.


OBS! Det är en del personer som testat 5-6 olika loaders utan att få windows att bli validerat. Då har de slutligen testat en loader som på piratebay heter:
Windows(Activator Patch).Loader.v2.1.2-DAZ(32Bit-64Bit)
Och då har det funkat fint.Spela multiplayer och njut av frys-fritt spel. Jag har provat detta för både BF3 och AA3. Lämna en kommentar om det fungerade för dig.


8 kommentarer:

Berling sa...

Skall testa nu och se om det fungerar, har länge haft problem med frysning endast när jag spelar BF3.

Wille sa...

Tjena!

Någon som kan hjälpa mig? Det funkar inte alls för mig med Windows Loader. Jag har installerat det, och öppnar den och trycker "install". Sedan startas datorn om och windows säger att det inte är äkta. Går inte att verifiera på hemsidan du länka heller för den säger att det inte är äkta. Hjälp mig snälla! Kan gärna maila mig på wille_knight@hotmail.com

Leffe sa...

Wille: Det borde kunna funka med nån av de loaders som finns.
Har du testat senaste Daz loadern? Finns på piratebay. v.2.1.7 tror jag är rätt ny.
Och sedan finns även Windows 7 Loader eXtreme Edition v3.503.

Läste om nån som testat 5-6 loaders men bara denna funkade till slut: Windows(Activator Patch).Loader.v2.1.2-DAZ(32Bit-64Bit).

Vet inte om jag kan vara mer till hjälp.

Anonym sa...

inget händer när ja fösöker verifiera windows exemplaret, hur gör jag ?

Anonym sa...

Fixat de nu, men ska windows stå i testläge?

Leffe sa...

Anonym: det tror jag inte. Står det inte i guiden så ska man nog inte behöva det.

Dennis Henriksson sa...

Hjälpte inte ett skit...

Nille sa...

Funkade klockrent, tack som fan!!!