tisdag 5 augusti 2008

Alternativa instrument till Rock Band (tv-spelet)

Jag har testat på trummorna till Rock Band en gång. Det var kul, så förmodligen kommer jag boka wii-versionen som kommer i höst.

Medan vi slet på jobbet igår så diskuterade jag och J om vilka andra instrument än trummor och gitarr som de kan ta med i framtida Rock Band-spel.

Tänk er bara:

Trumpet


Kan vara jäkligt kul att spela. Men de flesta kommer nog svimma av syrebrist när de ska blåsa i den under en hel låt. ;)
Och tänk er all saliv som kommer rinna ur den, blä.

Saxofon


Det coolaste instrumentet av de alla. Fungerar likadant som trumpeten. Syrebrist och saliv.

Keyboard/Piano


Tänk er ett rockband-keyboard, med lika många tangenter som ett riktigt keyboard. Snacka om utmaning ;)

Säckpipa


Haha, först blåsa säcken full med luft och sen klämma ut den och trycka på de färgade knapparna. Nä, ingen hit alls!

Munspel


Vore grymt coolt. Ett litet munspel med 5 hål man blåser i. Tänk er munspelet på Expert-nivån :)
Varning för skavsår på läpparna och rinnande saliv. Inget instrument man delar med andra på en fest, urk, hehe.

Kontrabas/Basfiol/Ståbas


Haha, vad tusan gömmer man undan denna gigantiska instrument när man inte spelar det? :)

Cymbaler


Ojoj, vilken succé det skulle bli :D

Och sist och absolut minst:
Triangeln


Tringeln på Through the fire and the flames på expert. Hardcore!! :)

2 kommentarer:

Rock is'nt just music its a life style sa...

det finns många rockband som spelar (som du kallar det) "alternativa instrument" i deras låtar, jag vet inget om din musikstil eller vad för koll du har i rockvärlden, men i stort sätt alla instrument du räknat upp i din lilla lista har funnits med i flera år, decenier för vissa band.
Europe (stort svenskt band) använder sig av keyboard, Kiss (bör du känna till) använder hela orkestrar, inte kollat så någa men triangel lär finnas med där. Motörhead är ett av många band som använder sig av munspel.
saxofon finner du i mer klassiker, om jag inte minns helt fel har the sweets med sax i ett par låtar. säckpipa vart med förr och används även idag av bland annat Korn i shoots and leather (tror jag låten heter) Guns n' roses använder sig av flygel(stort piano) till och med

jag tror inte jag behöver sitta och räkna upp mer saker för dig, du fattar poängen...

brädda din syn och se dig omkring de finns många band som gör saker både på sen och i deras låtar som inte är av det vanligaste. 80talet gjordes det mesta inom rockvärlden börja titta dig omkring där ifall du är nyfiken på saker som folk kallar udda.

Leffe sa...

Men haha, du anonyme person!

Bredda din egen syn istället och fatta att det är spelet Rock Band jag pratar om. Du måste väl ha hört talas om Guitar hero-spelen? Då borde du även hört talas om Rock Band som kan köpas till PS2,PS3 och Xbox360. Fattar du fortfarande inte vad jag snackar om så bör du googla lite på det. Du har väl hört talas om Google?

Spelet Rock band har plastiga kontroller som ska föreställa riktiga instrument, men det är inte riktiga instrument eftersom de bara har knappar istället för t.ex strängar.

Jag menade ju att se t.ex ett keyboard med alla dess tangenter till Rock Band(spelet alltså) hade varit väldigt overkill.

Måste säga att du gladde min kväll. Och tack för instrumenthistorian :D