torsdag 23 oktober 2008

Just nu...

Just nu..


..har Sveriges äldsta idrottförening Gefle IF allt i sina egna händer i fotbollens Allsvenskan. Vi ligger precis ovanför kvalstrecket. Ovanför Ljungskile, på samma poäng men med 12 mål bättre i målskillnaden.
Jag kan nog säga att med 4 matcher kvar så kommer Gefle minst klara kvalplatsen, för några poäng ska vi nog kunna ta.
Det är Gefle och Ljungskile som båda kommer kriga om att slippa kvala ner i Superettan. Vi får se. Jag tror på spelarna. Det är tränaren Pelle Olsson som kan strula till det om vi har otur.
Han har gjort det rätt bra ändå de säsonger vi hållt oss kvar i Allsvenskan, men nästa år vi nog de flesta av supportrarna se ett nytt ansikte vid långsidan. Nån som kan det offensiva spelet mer än va defensiv-Pelle kan.


..leder Brynäs IF Elitserien fortfarande efter 13 omgångar!!!
På lördag ska jag upp på Läkerol Arena då BIF möter Luleå. Då arrangeras Hockeyfesten, 850 pers som samlas för att gå på hockey och heja. Näst intill fullsatt blir det. Vilket ös det har varit de tidigare säsongerna.


..njuter jag av min nya tv-soffa. Den är nog en våt dröm för många män :)
Så himla skön.
Foto hittar ni här.


..byter jag arbetsgivare från Uniflex till Lernia. Jag valde "tryggheten" på stället jag är uthyrd till istället för min otrygga tillsvidareanställning där jag förmodligen fått hoppa mellan olika skitföretag.
Det blir nog bra, men kommer ju bara få ca 2 veckors betald semester nästa sommar. Det känns lite sådär.
5 år på samma bemanningsföretag, 5 år på exakt samma avdelning på företaget jag är uthyrd till, 5 år med ett gäng tomtar och troll som jag lärt känna och gillar :) Det blir nog inte 5 år till hoppas jag, lite variation måste man ha till slut.


..pågår Presidentvalkampanjen i USA. Obama kommer ta hem detta med stor marginal.


..njuter jag av godiset och drickat jag köpte på ålandsfärjorna i lördags. Far, bror, Syster yster och jag tog bilen över dit med Eckerölinjen, sen hem från Mariehamn med Vikingline.
Vi hade kul. Farsan fick prata med Martinez-killen som han känner, det är ett dansband som spelade på båten. Vi såg en massa maneter i vattnet i Mariehamn, det var coolt.
Bror gick nästan omkull minst två småungar under båtresorna. I land var vi till ett par butiker och handlade på oss godsaker, finns mycket som man aldrig hittar i Sverige, jag har t.ex redan ätit upp Carneval-kakorna som är så goda :(.
Lillasyster blev så full att färjepersonalen ville kasta in henne i fyllecellen ;)
Tack kära far för resan och maten :) *vet att du läser detta*


..läser jag en bok som heter Låt den rätte komma in. Skriven av John Ajvide Lindqvist.
Den är väldigt bra, handlar om Sverige 1981, i Blackeberg, där lilla Oskar som är mobbad träffar på en flicka som verkar lite mystisk, detta medan det sker fasenfulla mord i trakten, folk som töms på blod.
Den kommer strax på bio också. Den har fått högt betyg på imdb. Boken och filmen har hunnit vunna många priser. Gissar att den blir Sveriges Oscarsbidrag. Tänkte hinna läsa ut boken innan jag se filmen på bio.
Boken rekommenderas starkt.


På återseende.

3 kommentarer:

Sandra sa...

Den filmen verkar hur bra som helst! visste inte att det fanns en bok, vågar man läsa den om man är mörkrädd och sover med hall-lampan på? :P

Leffe sa...

Jadå, det klarar nog du av. Den är nog inte hemsk på det sättet.

Fast det är klart...vampyrer flyger nog genom fönstret och inte genom hallen om de skulle bli sugen på ditt blod ;)

Anonym sa...

skrämmande att få se din våta dröm.... asg


visst är boken bra! (Låt den rätte komma in)