torsdag 7 januari 2010

Indiens bidrag till Oscarsgalan?

Har precis tittat klart på en ny indisk film.

"3 idiots"

Ni minns väl "Slumdog Millionaire" som gjorde succé under förra Oscarsgalan?
Den här filmen kommer inte bli lika stor ute i världen, men det verkar vara en av de allra bästa filmerna från Indien år 2009 om man ser på hyllningarna.

Jag själv tyckte den började lite mediokert för att sen höja sig rejält efter 1/5 in i filmen. Tyvärr pratar de mest hindi i filmen, och ibland en väldigt otydlig engelska, och versionen jag fick tag i hade lite bristfällig textning som bara syntes ibland, så jag förstod inte allt de sa, men tillräckligt för att hänga med i filmen.

Filmen handlar om 3 killar i Indien som börjar på en ingenjör-högskola och blir kompisar. Pressen på dem är hög och de måste prestera bra, för annars gör den läspande rektorn livet surt för dem. En av dem blir förälskad i rektorns dotter. Och det händer en massa grejer som jag inte ska avslöja här. Jag tycker du ska se den. Den är både rolig, allvarlig, sorglig och glädjetårarna är inte långt borta ibland. :)
Musiken är bra, det mesta låter som indisk filmmusik brukar göra, men minst en av låtarna skulle lätt kunna bli Oscarsnominerad.

Kan detta bli Indiens bidrag till "Bästa utländska film"-Oscarn i år?
Det återstår och se när väl nomineringarna offentliggörs i februari.

"Aal Izz Well"
"Aal Izz Well"
"Aal Izz Well"


En annan indisk film som ska komma är "My Name Is Khan". Den spelades in i USA. Trailern antyder på att den kan bli riktigt bra.

.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Filmnörden sa...

Det blir ingen nominering för Indien-rullen.
Men...

Michael Haneke tar hem segern med "Det Vita Bandet"

YEAHA!

Leffe sa...

The White Ribbon finns på min Ska-se-lista. Verkar väldigt bra. :)