söndag 3 januari 2010

År 2010

Ett nytt decennium. Vi ser gladligen fram emot nya äventyr och positiva nyheter.

Jag tänker inte ta upp vad som hände under 00-talet. Det var ju så mycket som hände, det kommer hinna hända minst lika mycket saker under 10-talet. Jag låter alla andra beskriva 00-talet.

Men jag tänkte försöka mig på att sia år 2010.


Sport:

Vinter-OS i Vancouver, där Sveriges deltagare kommer skramla ihop 2 guld, 4 silver och 4 brons. Hockeylaget förlorar i semin, mot just Kanada.

Hockey-VM, där Sverige inte ens kommer till semifinalen utan åker ut i kvarten mot ett sämre lag.

Den här säsongens Brynäs IF tar sig till slutspel, vinner sin kvartsfinalserie mot ett annat norrländskt lag. I en jämn hjältedådig semifinalserie mot HV71 eller Linköping åker vi ur efter 2-4 i matcher.

Stanley Cup (NHL) kommer vinnas av Washington. (mest en förhoppning ;)
Detroit kommer dock längst till semin, alltså ingen final för dem i år.

Brynäs målvakt Jacob Markström kommer att få testa på NHL-spel i höst. Dock kommer han få svårt att ta platsen som förstemålvakt.

Gefle IF kommer spela rätt bra under säsongen, ungefär som 2009, men man kommer att sluta på en fin 7:e plats. En spelare i laget kommer hamna topp5 i allsvenska skytteligan.

Fotbolls-VM, där Sverige inte deltar i år, kommer vara de stora lagens turnering. Det finns många tippade vinnare, och 6 av dem spelar i kvartsfinalerna. Guldet tar Tyskland eller Brasilien.


Fiske:

Dannes och mitt gemensamma fiske kommer koncentreras till det första halvåret. Vi kommer ta fina gäddor i Marma. Vi kommer båda två ta nya personbästa under vårfisket.
Abborrfisket kommer sedan vara lika bra som förra året. Min första rapportering till A-fisket kommer ske i år, fisksort okänd.


Valet i Sverige:

De röda partierna kommer vinna valet. Uppstickare som har stor chans till riksdagen är Sverigedemokraterna och Piratpartiet, jag gissar att SD är de som kommer över 4% (tyvärr). PP har tappat röster sen EU-valet och kommer inte med. Den stora vinnaren är Miljöpartiet.


Vädret:

Vinter som pågår nu kommer hålla i länge. Snöstormar i mars.
Sommaren kommer dock ha 3-4 riktigt heta perioder, varvat med lite svalare perioder av regn och blåst. Det kommer mycket nederbörd under året, så ett par översvämningar i landet får vi räkna med.


LÖPANDE UPPDATERAT FACIT:

Vinter-OS. Det blev till slut en succé för Sverige. 5 guld, 2 silver och 4 brons = 11 medaljer. Jag hade tippat 10 medaljer. Rätt bra tippat. Hockeyn gick inte som väntat :(

1 kommentar:

Anonym sa...

VÄLDIGT positiva utsikter inför 2010 alltså?! Ja' gillar't!
/Johanna