lördag 5 februari 2011

Fotbollssäsongen har börjat!Gefles första träningsmatch 2011 spelades idag på Strömvallen. Motståndare var Syrianska IF Kerburan.
Det är alltid kul att få se nyförvärv och se hur formen ser ut för spelarna. Fast nu har ju laget bara ett enda nyförvärv, mittbacken Pär Asp.

Men man fick ändå se många "nya" ansikten på plan. Det var ungdomarnas match kan man säga. Alla dessa unga spelare som man hoppats ska få spela så småningom var med idag.
Tänkte inte skriva så mycket om matchen då motståndet inte var det bästa. Men matchen slutade iallafall med 2-0 till Gefle. Målskyttar Chibsah och Asp.

Hugosson i mål: Behövde inte göra mycket.

Eric Larsson, högerback: Hoppas han tar över Bernhardssons plats i år. Han gjorde inte bort sig.
Hansson, Asp och Portin, backar: Behövde inte göra mycket, men såg stabila ut. Asp gjorde dessutom mål :)

Lantto, högerytter: Ser spelsugen ut. Ägde med bollen. Trollade ofta bort sina moståndare. Bättre än nånsin i år?
Nyström på mitten såg jag inte mycket av.
Chibsah på mitten ser spelsugen ut.
Öhagen på vänsterkanten: Mycket bra alternativ till Frempong som var skadad idag.

Jakob Orlov: Sprang mycket på långbollarna längst långsidan.
Erik Törnros: Man förstår varför utlandet är lite intresserad av denne unga anfallare. Han ställde sig ofta rätt i målområdet så det var lätt att passa till honom. Målsugen. Gjorde en bicycletas framför mål, tog emot bollen på bröstet och försökte sen bicycleta in bollen, men en motståndare var dum nog att försöka nicka bort bollen just då och Törnros fick gult kort för att han sparkat motståndaren.

Inbytta:
Dragan = Zlatan? Hehe. Han höll på att klackstyra in ett mål. Kommer göra många viktiga mål i år också skulle jag tro :)
Bernhardsson fick testa på som mittfältsytter en stund tror jag.
Vänsterbacken Hellström är skadefri!! Bland det första han gjorde var att lätt gå om en motståndare, kommer bli viktig om han får förbli skadefri under säsongen. Tänk er Hellström och Frempong på samma kant, kan bli lekstuga för dem.
Suad Gruda, mittfältare: Gjorde ett bra inhopp i andra halvlek.
Marcus Hägg, anfallare: fick spela några minuter i slutet. Ordnade en hörna.


Men som sagt, motståndet var inte det bästa, säsongen har precis börjat och det var kallt, småblåsigt. Så man ska inte ta alltför allvarligt på matchen. Men det var en bra början. Man saknade inte de skadade spelarna så mycket.
Man märker att spelarna har spelat med varandra länge, de vet var de har varandra och försöker nu bara finputsa sina taktiker. Det är en fördel med att inte värva så många nya spelare inför en säsong.

På lördag spelas nästa hemmaträningsmatch vs. Degerfors.

Forza Gefle!!

1 kommentar:

Brainlund sa...

Det bästa var väl ändå att årets första mål kom på en hörna! Ser gärna fler sådana denna säsong :)