söndag 28 december 2008

Brynäs, snart i botten som vanligt

Jodå, ett av höstens överraskningslag är snart ingen överraskning längre. Slutspelsstrecket och lagen däromkring flåsar Brynäs spelare i nacken nu.

Visst, en 7:e plats såhär långt är över våra förväntningar, tummen upp för det!
Men vafan, hela Brynäs verkar vara i en formsvacka nu, det blir inte många vunna poäng om laget fortsätter spela som de gjort senaste tiden.

Brynäs-HV71 6-4

I de två första perioderna, som det brukar se ut nu för tiden, så är Brynäs det sämre laget totalt och ligger ofta under målmässigt.Tyvärr verkar laget sakna Markström alldeles för mycket!? Jag vet inte om det går att se om spelarna inte riktigt litar på Anders Lindbäck i kassen eller inte. De borde egentligen inte göra det om man tittar hur det ser ut när Lindbäck vaktar buren.

Anders är duktig, det är han. Och han kommer bli bättre. Men han saknar ju helt o hållet TUR. Puckarna hamnar i nät på ett eller annat sätt fast han gör sitt jobb. Den studsar på egna försvarare in i mål, ibland på två brynäsare innan den flyger skrattandes förbi Lindbäcks klubbhandske.

En bra målvakt har tur. Och det har inte Lindbäck.

Och måste tillägga att han inte få sådär jättemycket hjälp av backarna heller.

Matcher som Brynäs totalt ägt sönder motståndarna i har sett jämnare ut målmässigt för att det var Anders som stod. Det är dock bara min egen åsikt, en känsla jag fått när jag sett matcherna. Om det är så att spelarna litar fullständigt på honom (och inte bara säger så inför media) så gör iallafall inte jag det.

Jag hoppas att tur är nåt målvakterna till slut förtjänar. Då har vi en bra säker förstemålvakt den dag Markström drar till staterna.

-----------------------------------------------------------------Inatt är det dags för andra matchen för Småkronorna i junior-vm. Det är kul att se dem. Det tacklas rejält titt som tätt och spelarna visar upp teknik som man vanligtvis inte ser i en vanlig elitseriematch. Och så får vi höra Niklas Wikegårds egensinniga konstiga kommentarer och utbrott :)

Sverige - Slovakien
Kl. 00:30 på SVT24

Inga kommentarer: