tisdag 5 maj 2009

Nytt PB för gädda!!

Jag och Danne var ut nu ikväll med båten i Sikvik.
Det var bra väder, det blåste litegrann, var mestadels mulet och vi slapp regnet.
På första stället vi stannade till på så kastade var det dött, men efter att ha fått bottenskräp på min jerkbait-wobbler så började jag veva in den lite snabbt istället för att "jerka" in den.

Både jag och Danne såg när den stora besten högg till, jag såg hur vattnet trängdes undan precis innan hugget. Och vi förstod direkt att det var en stor gädda på kroken. Ja, "kroken" i singular form, för den satt bara i en krok såg det ut som. Så vi fick bråttom att få in den i båten, Danne letade reda på handskar och lyckades lyfta in den i båten, och på båtbotten sprattlade den till ett par ggr och wobbler lossnade. Även Dannes väska åkte i golvet och fick en massa gäddgägga på sig :D

Jag var som i chock under hela tiden, det var inte förrän efter vi släppt i gäddan igen som chocken släppte och jag förstod vad som hänt.

Den vägde 8,04 kg !! Nytt PB(personbästa)!
Mitt f.d. rekord var på 5,92 kg som jag tog 2007.

Så här har ni en bild på den fula besten! Och då menar jag gäddan ;)Detta var den största gädda som jag och Danne nånsin sett irl.

Detta var tyvärr enda hugget vi fick under fisketuren, och sen dog motorn plötsligt så vi fick ro hem till hamnen, det tog ca 40min.
En bra dag...för mig. :D
Dannes PB är 2 kg lättare, hihi :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till Storgäddan. De var en riktig baddare.Flera sådana vill vi se här ute på din sida./Fader Boman.