fredag 17 juli 2009

Södra Kungsgatans förbannelse

I tisdags hände det som jag sluppit undan sen jag tog körkortet för snart 10 år sen, jag var med om en krock.

Vid Södra Kungsgatan bygger de en ny entre till Polhemskolan, och där utanför i bilkön framför rödljusen hände det. Jag och Stefan som jag skjutsade hem från jobbet satt vid rött ljuset och pratade och svettades i min varma Toyota "Campy". Då skiftade det till grönt och kön började röra sig framåt, efter några meter så tvärbromsar de nånstans i korsningen och jag får stanna, och då ser jag i bakspegeln en stor Volvo närma sig i en allt för hög hastighet. Jag visste att den inte skulle hinna stanna och bara väntade på smällen.
PANG!

Vi körde till sidan och tjejen i volvon var lika skärrad som vi, men ingen var skadad som tur var.
Vi fyllde Skadeanmälan-blanketten så gott vi kunde, ingen av oss har varit med om detta tidigare.

Efter ca 20 minuter så hände det ännu en grej på samma ställe som vi hade smällt på. En gammal finsk dam på ca 86 år eller nåt sånt hade med sin lilla hund gått över den ena körfältet och klev upp i mittremsan när hon tappade balansen och för rakt bakåt och slog i huvudet i marken, och där låg hon på vägen när ett par bilar stannar och både Stefan och tjejen som kört på mig sprang till henne, jag stannade vid de olåsta bilarna där det låg mobiltelefoner och papper på min baklucka.

Tanten klev rätt snabbt upp och de kunde föra henne till sidan. Hon hade fått världens största bula i bakhuvudet och kände sig lite yr, men annars pratade hon visst på fick jag höra efteråt. "Jag var med i världskriget, bla bla..." :)

Ambulansen kom och hämtade tanten och tjejen som kört på mig lovade att ta hand om hunden så länge.
Sen sa vi hejdå och jag och Stefan kunde äntligen åka vidare mot hemåt. Nu är det en massa som måste göras, och det är svårt att veta vad man ska göra, vilka försäkringar som gäller och försäkringsbolag som ska bli inblandade. Vi kommer att boka tid hos läkare så vi får våra nackar/ryggar kollade, ifall vi drabbats av whiplash eller nåt sånt. Just vi smällen kände vi inget, men symptomen kan dyka upp flera år efteråt. Detta var ju på redan hem från jobbet så olyckan kommer att behandlas som "arbetsskada". Frågan som Maria på Lernia håller på att kolla är om det är E eller L som stå för försäkringen.

Mycket krångel är det.

Skadorna på min kära Toyota kan ni se på bilden här nedan, dragkroken tog mesta av smällen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland är det VÄLDIGT bra med en dragkrok !

Hoppas att du anmält detta till Lernia och att du känt efter om du har huvudvärk eller stel nacke.
Isof gå till doktorn och få dokumenterat. kan vara w3hiplash.

Leffe sa...

Ja, "w3hiplash" är inte kul. :)

Jodå, läkare ska besökas, väntar bara på att Lernia kollar upp lite grejer och fixar så vi får skriva rapport. Förhoppningsvis händer nåt på måndag.

Leffe sa...

Och så tror jag inte det finns nåt negativt överhuvudtaget med dragkrok, eller? Dragkrok äger :)