tisdag 1 december 2009

December månad

Vafalls? Är det redan december? (jag tycker förövrigt att "vafalls" låter roligt och onaturligt att säga, hehe)

Jodå, den första vintermånaden är här och 1:a dec hade både sol och kyla med sig. Vi har tyvärr inte haft många soltimmar under de senaste par månaderna. Tråkigt pissväder. Men idag sken solen, väldigt lågt på himmelen men den sken åtminstone :)
Det förstördes lite av att det var kallt. Det är bara minus 1 grad, men kändes som mer.


Så vad har hänt under hösten?

Sport

Gefle slutade ju på en fin 10:e plats i Allsvenskan. Men de ligger nog 1:a i Silly season-tabellen skulle jag tro. Per/Urban försöker få laget klart innan vintersemestern och värvar för fulla muggar.
Under de senaste veckorna har många spelare fått provträna med Gefle IF. De flesta är från lägre divisioner här i Sverige men även 3-4 utländska har varit här. Eller ska jag säga "är" här. För 2 av dem har redan skrivit kontrakt med de himmelsblåa.

Här är de är nya inför nästa säsong:
James Frempong, mittfältare från Örebro SK.
Öyvind Gram, mittfältare från Ålesund, Norge.
Haruna Moshi, mf, Simba SC, Tanzania.
Jakob Orlov, anfallare från Skövde AIK.

Editerat: Strax efter jag skrivit detta så såg jag att vänsterbacken Sebastian Senatore från Vasalund är klar för Gefle. Även det en spelare som kan bli riktigt bra under Pelles vingar.

Alla fem är hyfsat unga och ser lovande ut. Vi är nog rätt nöjda med dessa spelare, men...
Det är två Gefle-spelare som är på väg bort, förmodligen. Andreas Dahlén och Chibsah. Båda har kontrakt som går ut nu och vi vet att 'Dalle' har fått flera kontraktsförslag från andra klubbar. Vi hoppas förstås att Gefle ger honom ett FET kontraktserbjudande så att han stannar.
Om Chibsah väljer att stanna ett år till så gör inte det saken sämre.

Det behövs såklart minst en anfallare till. Vi har ju Kung-Hasse som försöker rehabilitera sin häl. Men om inte det lyckas så lägger han av med toppfotbollen. 36 år ung. :/
Och då behöver vi verkligen 1 anfallare till av klass.


Brynäs då?
Efter 25 omgångar ligger de på 9:e plats. Och det med 11 matcher som slutade oavgjort och gick till förlängning. Vi börjar smått bli less på 1- och 2-poängsmatcherna. Vi vill se 3 poäng!!

Kämpa Brynäs!


Arbetslivet

Jag har jobbat över ett år hos Lernia Bemanning nu och fick därför tillsvidareanställning. Även om det inte betyder ett skit i bemanningsbranchen så är det skönt att slippa ha tidsbestämda utgående anställningskontrakt som gör en nervös.

På fredag har Ericsson sin stora julfest. Äta och dricka och umgås.
På lördag har Lernia sin julfest. Äta och dricka och umgås.
:)


TV-spel

Jag har på kort tid spelat igenom 3 spel.

Brütal Legend, XBOX360, ett röjspel i hårdrocksstil. Rockigare spel får man leta efter. Jack Black har rösten till huvudrollsfiguren som är en äkta roadie som hamnar i en hårdrocksvärld. Äg! :)

Assassins Creed 2, XBOX360, är den direkta uppföljaren till 1:an. Det ska ju bli en triologi, spelet om fighten mellan Assassins och Templars. När speltillverkaren Ubisoft gjorde 2:an så lät de alla världens spelare få komma med förslag för att förbättre spelet. Och det märks tydligt. Smågrejer som man irriterade sig på är borta och mycket går mycket smidigare.
Detta borde alla spelföretag göra, lyssna på sina kunder, spelarnas åsikter. Det är ju dom som ska köpa spelen sen ju.

Call of Duty - Modern Warfare 2, PC, är den nya uppföljaren till 1:an som var grymt bra och blev utvald till årets spel av många.
2:an är även den ett snyggt och roligt spel. Men tyvärr sket Infinity Ward i sina kunder(åtminstone de som köpte PC-versionen). Multiplay-delen(=spel mot andra på internet) av spelet har tidigare varit rätt lyckade, men i 2:an har de inte lagt ner så mycket tid på PC-versionens multiplay, för det första måste man ha installera Steam, för det andra kan man inte ha dedikerade servrar så det blir alltid en av spelarna som få agera server. Och det kan då bli laggigt och spelet kan plötsligt avbrytas pga att serverspelaren loggar ur.

För det tredje är en sak som åtminstone jag irriterar mig på. Om jag inte skulle gilla detta 400kronorsspel, kan jag då sälja det vidare på t.ex Tradera? Nej, det kan jag inte, för spelets serienummer är kopplat till mitt eget Steamkonto. Permanent!
Jag har ännu inte testat multiplayen, men jag hoppas det är kul så att jag inte blir helt besviken på att jag köpte spelet istället för ladda hem det.

UPPDATERAT:
Jag satt hela kvällen och krigade på nätet. Och jag gillar det. Jag spelade CoDMW1 en gång i muultiplay, och det är vissa likheter, men upprustat. Man får tillgång till nya vapen och uppgraderingar av vapnen och sånt när man samlar in poäng för kills och sånt.
Jag kommer säkerligen spela MW2 rätt mycket i vinter. Hoppas det är nån polare som hänger på för en gångs skull. Mitt nick i spelet är "kingn".

Det var allt för denna gång. Ses!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Julmat 2 dagar i rad !!!
Sicket Tabberas...
Ha där slog jag ditt Vafalls !!!

Jag hoppas själv att jag är friskare än nu till fredag kväll. Hoppas hoppas.

annars så får du hålla koll på alla skandaler och annat trevligt !

Leffe sa...

hoppas du blir frisk. vem ska annars gå omkring med en liten flaska i fickan? ;)

Anonym sa...

Hummm party Leffe

Anonym sa...

Humm party Leffe : - )

Anonym sa...

Va två gånger

Anonym sa...

Flaskan brukar finnas i handväskan!!!!

Verkar som handväska, flaska och innehavaren av de båda blir hemma denna julfest.

Nåja, det kommer ju fler fester.....

Anonym sa...

Flaskan brukar finnas i handväskan!!!!

Verkar som handväska, flaska och innehavaren av de båda blir hemma denna julfest.

Nåja, det kommer ju fler fester.....

Anonym sa...

Det är nått seriöst fel med din kommentar funktion....

Fick Open ID fel och sen så kom min kommentar 2ggr.....

Leffe sa...

testing...testing...1...2...4

Leffe sa...

konstigt...hoppas det är tillfälligt

Anonym sa...

jag testar oxo 1.2.3.4.5.6

Anonym sa...

Nu funkar det bra test av mig 1.2.3 :)