torsdag 22 januari 2009

Dagens ris...

Nians parkeringshus

Att folk inte lär sig.

När jag är i stan o handlar så parkerar jag oftast bilen på Nians parkeringshus. Snabbt och enkelt, och det finns alltid plats.

Man betalar avgiften genom att få en biljett när man kör in på parkeringen, och sen när man handlat klart betalar man för den tid som bilen stått, man slipper hålla koll på tiden och springa och lägga i fler mynt. Man kan betala på flera sätt, mynt, sedlar eller kort m.m.

Antingen betalar man i automaterna vid hissarna och använder biljetten för att bli utsläppt vid utgången. Eller så kan man använda t.ex sitt VISA-kort i automaten vid utgången, men då måste man sitta i bilen och böka.

Nu till det störande momentet:
Minst 3 ggr har jag fastnat i köer till utgångsbommarna. Det bildas köer ända till ingångsbommarna där bilar vill komma in.
Det har visat sig vara nån stackare som haft problem med sitt VISA eller Mastercard och därför stoppat upp all trafik som vill ut. Det har säkert hänt att folk trott att man kunnat betala med mynt i utgångs-automaten också.

Betala i automaterna vid hissarna så slipper du krångla med kort i bilen och så slipper vi andra bli stressade och skrika fula ord om dig och din gamla fula Ford!!

Det är tur att Carpark har personal och servicelucka precis i närheten där, så de kan springa dit och hjälpa till.


Lär er av era misstag, och gärna av andras misstag innan ni själva begår dem. Visdomsord ni aldrig hört förut va? :)


Radioreklam

Jag vill även ge en känga till Gävles nya radiokanal Rockklassiker. Lätt bästa kanalen vi har nu. Men kan ni snälla, snälla göra er av med dessa grymt irriterande reklamsnuttar ni kör med hela tiden. Vem vill lyssna på en bil som gasar och slirar på isen i över 10 sekunder i sträck?

Tyvärr blir jag lite irriterad på tyst reklam också, ni vet den om

"Har du funderat på att bli fadder?"
*tystnad*
"Fundera nu"
*låååång tystnad*
"Sluta fundera! Bli fadder nu...blablabla"

Ändamålet är bra, men ändock störande. Och spelas upp hur många ggr som helst varje dag.
Undrar hur mycket en sån där reklamsnutt kostar att sändas varje gång? Hur många nya faddrar får de varje dag? Känns som de förlorar mycket pengar på reklamen, vem betalar den egentligen, inte faddrarna va? Vem?

edit: kollade upp vad en reklamjingel i radion kostar. Det är ungefär 20 000 kr för 100 sändningar. Kan variera beroende vart i landet det sänds. Det vill säga ca 200kr per gång.
Hur många ggr sänds Fadder-reklamen per dag? Jag undrar fortfarande vem som betalar reklamen för dem. :P

Inga kommentarer: