onsdag 21 januari 2009

Inget uppdrag...

...har jag just nu.

Igår fick jag reda på att jag skulle få stanna hemma på garanti nästa dag och framåt tills takterna gå upp igen.
Eftersom jag var den enda Lernia-anställda på min avdelning och kvoterna mellan bolagen såg ut som de gjorde (de fick inte skicka hem fler manpower eller proffice), så blev det jag som tyvärr drog kortaste stråt. Vet inte om Adecco ligger risigt till härnäst.

Imorse vaknade jag upp av nyheterna på radion, där de berättar om att Ericsson ska sparka ännu mer människor. Tusen personer. De flesta i Stockholm. Får hoppas att det inte drabbar Gävlefabriken denna gång. :P

Att Ericsson inte ger sig :(


Så nu sitter jag här väl medveten om att jag kan bli uppringd och utskickad på ett nytt uppdrag vart som helst inom en 50 km radie från Gävle.
Det här är det värsta med att vara konsult. Tackar man inte ja till ett uppdrag utan att ha nån bra ursäkt så kan man få lämna in kläderna och gå. Så klaga inte på att de inhyrda har bättre lön än de ordinarie på en arbetsplats, tänk på det psykiska helvete vi får genomlida, otryggheten vi känner hela tiden.

Dock har jag själv haft tur och hamnat på ett ställe där jag varit i 5½ år. Har gått utan uppdrag i två veckor sammanlagt under den tiden och nu är det dags igen. :P

Jag kommer tillbaka dit, jag är inte orolig, men när? :P


Kollar just nu på MTV's Made. En knubbig, rosaklädd tjej vill bli fotbollsspelare. Det går inte bra för henne :)

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Jag vet definitivt vilket bemanningsföretag de valde efter Lernia! =)

Vad ska vi göra nästa vecka då vännen... rulla tummarna eller? Jag anställer dig på min inredningsfirma när jag fått igång den! =)

Leffe sa...

hehe...ja, anställ mig, men jag vill ha en väldigt bra lön :)