tisdag 6 januari 2009

Silver till Småkronorna

Det gick inte...att rubba Kanada, att få domarna att döma enligt regelboken, att undvika Kanadas fula trix, att stå emot den oerhört enögda publiken.

Den stora anledningen att Sverige förlorar matchen med 1-5 (2 mål i öppet mål i slutet) är att svenskarna inte hade ett enda bra powerplay. Att Markström blev fult påkörd flera ggr under matchen och att domarna inte gör nåt åt det är beklagligt, men inte avgörande. Kanada spelade bättre framför mål och gjorde fler mål än Sverige, that's it.

Spelarna är besvikna nu, det hörde man när de intervjuades i tv. Men de måste komma ihåg att de är bättre än Finland, Ryssland, Tjeckien, Slovakien, USA och alla andra lag. Förutom Kanada då, som inte var lika bra i år som förra året, men ändå lyckas ta guldet.


Markström är efterlängtad och är varmt välkommen hem så att Brynäs blir komplett igen.

Nästa år vore det bra om de satt ett av landslagsuppehållen samtidigt som JVM spelas, för då slipper elitserie-lagen drabbas av spelarfrånvaron av dessa duktiga unga spelare.

Nästa JVM kommer bli minst lika roligt. Flera av årets spelare får vara med igen, och det sägs finnas grymt lovande och duktiga ynglingar i kommande årskullar som kommer fylla upp truppen.

Dock så tycker jag inte att Kanada och USA ska få hålla JVM varje år som många vill. Visst, det kommer mycket folk, men vad är det för folk som egentligen kommer på matcherna? Och tv-tiderna är ju inte de bästa för oss i Europa.

Var stolta över era silvermedaljer pojkar!

1 kommentar:

maukonen sa...

Tyvärr så har vi i Europa lite att säga till om när det gäller större idrottsevenemang. Har de stora landen i väster ett intresse så blir det på deras villkor....

Det gäller både när uttagningar till finaler etc , finaler och reklampauserna skall vara under hela evenemanget...

Var det inte 100m final under OS i Peking på en TVtid som passade de i Väster?

Man kan ju hoppas att de kommer att försvagas lite nu under denna finansiella kris som råder, men det vette fan.... Marknaden styr väll ändå trots att det inte finns något att styra...

Vore dock trevligt med ett JVM i Europa, med tider som passar oss och inte DEM.....