söndag 15 februari 2009

Oscar! Bästa manliga huvudroll [mitt tips]

Jag såg nyss Frost/Nixon. Det lät först som en tråkig film om när Frost intervjuar Nixon i tv efter Watergate-skandalen. Men den var bra. Den får 7/10 i betyg av mig.

Här hittar alla nomineringar.

Det här är en svår kategori, nästan alla kan få Oscarn.

Best Performance by an Actor in a Leading Role

Richard Jenkins for The Visitor (2007/I)
Richard kommer nog inte vinna, det är en för liten film. Filmen är bra, han spelar bra, men konkurrensen är för stor i år.

Frank Langella for Frost/Nixon (2008)
Jag vet inte hur Nixon var, har knappt sett nån video av honom, förutom när han gör V-tecknet med båda händerna innan han kliver på flygplanet. Frank kan mycket väl få Oscarn. Men jag tror inte det.

Sean Penn for Milk (2008/I)
Sean Penn är mångas favorit. Rollen som gay-hjälten Harvey Milk gör han verkligen bra. En del scener påminner lite om hans agerande i filmen "I am Sam" där han spelar en utvecklingsstörd man. En stor favorit till Oscarn.

Brad Pitt for The Curious Case of Benjamin Button (2008)
Brad gör det bra, men inte mer. Han är för det mesta så sminkad så han inte kan visa några ansiktsuttryck. Han får inte agera ut som en Oscars-vinnare brukar göra.
Hans bästa rollprestation 2008 är när han blir skjuten i garderoben i filmen Burn After Reading, det är en grymt rolig scen :)
En kul grej är att Brad Pitt inte finns med i listan av skådespelare på filmens förstasida på imdb, utan man måste klicka på "More" för att kunna hitta honom långt ner i listan. Han är ingen diva iallafall.

Mickey Rourke for The Wrestler (2008)
Mickey, min favorit till Oscarn. Se denna film bara för att se honom :)


Mitt tips
Oscarn går till Mickey Rourke (The Wrestler)

1 kommentar:

Katolik i Sverige sa...

Ja, visst är The Wrestler bra! Mickey Rourke är enastående. Det har gjorts förr men aldrig bättre. Skådespeleri som får hjärtat att snöra ihop sig.