tisdag 3 februari 2009

Har haft fullt upp...[filmtips]

Ja, ni vet, det är tusen grejer som ska hinnas med varje dag. Eftersom jag inte har nåt uppdrag just nu så har jag kunnat ägna mig åt många andra sysslor den senaste veckan. Stressigt värre är det.

T.ex har jag hunnit med att göra ..... hmm.... ingenting!

:)
Det har mest blivit Halo på xboxen och filmer. Var på fest hos Sofi som fyllde år i lördags, det var trevligt, jag drack bara vatten. Påmindes om att jag inte har nån Singstar-röst :)


De filmer jag sett:


The Wrestler - med Mickey Rourke som spelar en gammal wrestlare som var stor på 80-talet. Han brottas fortfarande, men hälsan är inte den bästa. En bra film som visar hur ensam man kan bli om man bara lever för sitt intresse. Se den! (för er killar, nakna bröst! hehe)
Jag ger den 7/10.


The Visitor - "A college professor travels to New York City to attend a conference and finds a young couple living in his apartment."
En bra film. Ett par illegalt immigranter som bor i den uttråkade gubbens lägenhet. Se den! 8/10 i betyg.


In Bruges - En svart komedi som jag gillade väldigt mycket. Började lite tråkig, men artade sig efter ett tag. Bra dialoger och även lite action. Handlar om två kriminella som skickats till staden Bruges i Belgien av sin chef tills det lugnar ner sig i England. Filmen gav nog staden mycket reklam då den är en väldigt gammal medeltida stad som är mycket vacker. Ett måste för filmälskare! 8/10


Bolt - Dataanimerad film om en hund. Jag tänker inte avslöja nåt, för då förstör det inledningen "litegrann" :)
Jag älskar hamstern :)
7,5/10


The Day the Earth Stood Still - Den nya filmen med Keanu Reeves. Gör ingen större succé kan jag lova. Handlar om att utomjordingar vill förinta människorna på jorden för att vi inte kan sköta om våran värld. John Cleese är med en kortis, det är dock ett plus :)
McDonalds har betalat mycket för att få synas mycket i filmen, ett minus.
5/10


Blindness - Var några veckor sen jag såg denna, men tyckte iallafall den var hyfsad. Handlar om att nåt slags virus sprids och många människor smittas och sätts i karantän i ett gammalt sjukhus där de får klara sig själva. Vanligt folk som plötsligt blir blinda och måste lära sig allt på ett nytt sätt. Julianne Moore spelar kvinnan som är den enda där som är immun och inte blivit blind, hon är där pga sin man som blev smittad.
Lite "Flugornas herre"-stuk längre in i filmen. De säger att boken var bättre, men så är det väl alltid...
6/10


Defiance - Sann historia från andra världskriget om judar i Vitryssland som flyr ut i skogen för att överleva nazisterna. De skapar en egen liten motståndsrörelse samtidigt som det väller in judar till deras läger.
7,5/10


The Boy in the Striped Pyjamas - En film om en 8-årig pojke och hans familj under andra världskriget. Pappan som är tyskt befäl blir kommandör över ett arbetsläger för judar ute på landet, och hela familjen flyttar dit. Lille Bruno har noll koll på kriget, han är ju bara ett barn. Vad är det för bönder som går omkring i randiga pyjamas där på borta på gården? Bruno är nyfiken och träffar där 8-åriga Shmuel på andra sidan stängslet.
Filmen kan bli lite långtråkig ibland, men slutet av filmen gör allt värt tittandet. Jag satt ett bra tag under sluttexterna och bara....jadu. Läste att hela biosalonger suttit kvar tysta i flera minuter precis som jag gjorde. Slutet berörde.
7/10 (10/10 om man bara betygsätter slutet)

2 kommentarer:

QueenSagara sa...

Såg The Boy in the Striped Pyjamas nyss, fan vad bra den var. Jag tyckte inte alls att den blev långtråkig, den var nästan för kort, jag ville se ännu mer. :P Och slutet var riktigt hemskt ._.

Leffe sa...

Den kanske inte var så jättelångtråkig, utan det kanske var jag som levde mig in i Brunos sits. Han fick ju inte vara nån annanstans än i huset och på gården. Va kul han måste ha haft det :)